Limmen gaat in kletsnatte topper beter om met de druk dan thuisploeg - RKVV Limmen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Limmen gaat in kletsnatte topper beter om met de druk dan thuisploeg

Limmen gaat in kletsnatte topper beter om met de druk dan thuisploeg

Koedijk 1 (zon)

2 - 4

Limmen 1 (zon)

...
...
...
...
30'
Stan Donker (kopbal)
32'
Nino Peemen (schot)

Competitie

3e klasse B

Datum

6 november 2022 14:00

Scheidsrechter

J.A.M. Smit

Accommodatie

Sportpark De Weijdt
Saskerstraat 164
1831CP
KOEDIJK
tel. 072-5614900

Limmen heeft als enige ploeg in de derde klasse B nog de volle buit na zes competitieronden. Thuisploeg Koedijk bleek verlamd door spanning.

De absolute kraker in de derde klasse is in het voordeel van Limmen geëindigd. De 2-4 overwinning op de tegenvallend spelemde medekoploper Koedijk zorgt ervoor dat Limmen de koppositie nu dus alleen in handen heeft. De thuisploeg leek meer last te hebben van de erbarmelijke omstandigheden van het veld. Het uitglijden van de spelers was schering en inslag.

Ondanks de regen en het feit dat Koedijk geen tribune op het complex aanwezig is, was dat voor de vele supporters van vooral Limmen geen reden om de rit naar sportcomplex De Weijdt over te slaan. ‘Limmen, Limmen, Limmen’ klonk het vanaf de kant meer dan eens bewapend met een oranje-witte paraplu en een sjaal van de club. Ook enkele thuissupporters schraapten hun keel om hun stemgeluid te laten horen. Het zorgde voor de juiste sfeer in de strijd om de koppositie.

De druk was hoog voelde ook Koedijk-trainer Jeroen Bommels aan. Vorige week gaf hij nog aan dat hij vond dat zijn ploeg iets boven zijn stand zou leven. ,,Dat was om de druk wat te verlagen van vandaag. Ik weet dat we dit seizoen zeker mee kunnen draaien om het kampioenschap,” vertelde Bommels terugkomend op zijn eigen uitspraak.

Zijn plan heeft niet de beoogde uitwerking gehad. ,,De spanning zat er vooral in de eerste helft flink in bij sommige spelers”, gaf Bommels toe. ,,Ik ben tevreden over de manier waarop we de tweede helft zijn aangegaan waardoor we er een echte wedstrijd van maakten.”

Doelpunten

De doelpunten van Limmen vielen volgens hem op vervelende momenten. Ook het schoeisel van de spelers van Koedijk bleken minder goed bestand tegen de modderige grasmat beaamde Bommels. Typerend was een vrije trap van 40 meter die op doel geschoten werd door Tom Hofkamp. Hopen dat ze bal flink doorschiet moet zijn gedachte daarbij zijn geweest. Dat gebeurde ook en de bal werd via de paal met moeite gepareerd door Limmen-keeper Jesse Glorie.

Zo fanatiek als de meegereisde supporters gingen ook de spelers van Limmen de wedstrijd in. Trainer Bas IJsselstijn was trots op zijn ploeg na de belangrijke overwinning, maar hij wilde niet praten over het kampioenschap. ,,We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Pas als we bij wedstrijd 18 nog steeds op deze plek staan kunnen we daar over beginnen,” zei de trainer alsof hij al jaren mediatraining heeft gehad. Hij was niet onder de indruk van wat Koedijk op mat legde. ,,We hadden zeker meer van Koedijk verwacht. Ze maken dan wel twee doelpunten, maar wij maken er vier waarbij we ook nog vele kansen hebben gemist,” zei IJsselstijn met lichte verbazing over de concurrent. ,,We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. We laten ze tot twee keer toe terugkomen in de wedstrijd. Ook de kansen die we in de laatste minuten missen heeft te maken met gemakzucht. Dat moet eruit.”

Complimenten

IJsselstijn blijft kritisch hoewel hij ook ontzettend trots is op zijn ploeg. Vooral Stan Donker en Nino Peemen, beiden scoorden twee keer, konden op complimenten rekenen van hun trainer. ,,Zij hebben het vandaag weer fantastisch gedaan. Ik heb echt genoten van die twee.” Peemen kreeg zelfs een publiekswissel met hard applaus van de meegereisde supporters.

Bron: Noordholland Dagblad - Wout Adams

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!