Kampioenen - RKVV Limmen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Kampioenen

Kampioenen

Uit den ouden doos: Kampioenen

In de vijftig jaar dat ik me met de selectie van VV Limmen bezig ield, heb ik vier kampioenschappen meegemaakt. Te beginnen als speler in het jaar 1978. We wonnende kampioenswedstrijd met 4-0 thuis tegen Kolping Boys. Zelf mocht ik de derde treffer voor mijn rekening nemen uit een voorzet van Sem Wokke. Trainer was toen de gedreven Ilias Iliopoulos.

Een kampioenschap die veel indruk op mij heeft gemaakt. Met het hele elftal naar de Chinees en na afloop een soort van receptie in de kantine. We kwamen binnen door een erehaag van supporters. In 1985 was Ton Duin trainer en die werd kampioen nadat Gerard Glas en ikzelf gestopt waren met het eerste elftal. Hij was het die als enige trainer Limmen naar de 2e klasse bracht. In dat elftal speelden de broers Harry, Ruud en Frank Donker en de van Hollandia overgekomen 'diender'Okko Tabois. Als verzorger en masseur werd Limmen 1 kampioen en in 1996 met Ruud Donker als trainer. Zijn broers Harry en Frank had hij in de basis gezet (en terecht hoor),

De wedstrijd werd in Koog aan de Zaan gespeeld tegen KFC. Het werd een gelijkspel maar we hadden aan één punt genoeg. Later een rondrit door Limmen op een platte vrachtwagen van Winder, die onze shirtsponsor was. Daarna naar Café De Lantaarn om een heerlijke maaltijd te krijgen. Ook lovende woorden van de toenmalige voorzitter Siem Admiraal, die ons veel te vroeg is ontvallen.

In 2008 (Limmen was inmiddels weer 4e klasser) was trainer Sem Wokke die met de schaal naar Limmen toog. Harry Verduin en René Hof waren weer op het oude nest teruggekomen om het eerste te versterken. Uit tegen DTS werd het een walk-over en met zeven doelpunten gingen we weer de bus in. Terug in heet dorp stonden mijn platte kar en tractor klaar om de kampioenen en de schaal aan het Limmer volk te tonen. Heel het bejaardenhuis stond buiten te zwaaien. Prachtig vonden ze dat.

Limmen zal ongetwijfeld nog wel een keer kampioen worden (er is talent genoeg), maar dan zie ik dit wellicht vanaf de zijkant als supporter. Sem wordt volgend jaar weer trainer dus wie weet mag het zeggen. (Willem Koot).

OD_Kampioenen.PNG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!