Scheidsrechter

Timmerman, K.

Accommodatie

Onbekend

De winter is in aantocht, althans zo voelde het afgelopen zaterdagmiddag langs de lijn van het A-veld. Wat wij zeker weten is dat Sinterklaas weer in het land is. En dan worden er cadeautjes weggegeven. Zaterdag dacht Limmen C1 dat zij Sinterklaas waren. De speles van C1 gaven gewoon 3 punten weg aan de tegenstander. Zuur natuurlijk omdat HSV een directe concurrent is als het gaat om de stand op de ranglijst.

Om 13:00u werd de aftrap genomen door HSV. Limmen ging direct voortvarend te werk. Dit resulteerde al is de eerste 5 minuten in twee kansen. Met een beetje geluk scoor je gewoon. Maar dat geluk heeft C1 de laatste tijd niet.

Langs de lijn begroete wij een oude bekende. Oud trainer Bas Peters kwam nieuwsgierig kijken hoe zijn pupillen het doen als junior. In de 10e minuut een communicatie fout. Dit leverde de eerste grote kan op voor HSV en gelijk een tegendoelpunt, 0 – 1.

Limmen heeft al vaker dit soort situaties gehad. Een 0 – 1 achterstand. Leiders Maarten en Roland steunen onze spelers en gaven een aantal tactische aanwijzingen. In de 17e minuut resulteerde dit in een prachtige aanval. Als het middenveld een diepte pass verstuurt op linksbuiten Jacco de Jong weet hij zijn directe tegenstander te passeren en een prima voorzet te geven op de meegelopen Mike Schouten. Mike rond deze voorzet in één beweging af door tussen de palen te schieten, 1 – 1.

Van dit soort aanvallen daar krijgen de supporters het warm van. Limmen ging door en controleerde het spel. Toch gaat het opnieuw mis. Een uittrap die verkeerd werd geraakt kwam bij de tegenstander die met een prachtige boogbal onze keeper Steven Bakker kansloos liet, 1 – 2.

En of het nog niet erg genoeg was werd in de 25e minuut opnieuw een verkeerde pass gegeven. Een breedte pass dwars door het midden. HSV wist een voet er tussen te krijgen en liep recht op Steven af. Dit zijn teleurstellende momenten voor iedereen maar jongens kom op jullie aan het leren en fouten mogen gemaakt worden. Dus geen passes meer door het midden en ook het in gooien van de bal blijft een aandachtspunt voor sommige spelers.

De tweede helft bleef Limmen C1 strijdvaardig. Spelers als Thomas van Dijk, Bjorn Valkering, Mike en Jacco kregen kansen om te scoren. Helaas lukte het niet maar als jullie zo blijven voetballen als de tweede helft dan komen de punten opzeker. Gewoon lekker trainen blijven en de aanwijzingen van Maarten en Roland volgen. Niet te veel willen pingelen sneller schakelen dan komt het goed.