Puikman 2
1901NN
CASTRICUM
tel. 0251-652061

4-2-2024 te Castricum trof Limmen 2 de nummer 4 van de competitie Vitesse’22 3. Op papier een 6 punten pot, de winnaar springt immers over de verliezer heen op de ranglijst. De eerste tegenvaller doet zich al voor op de parkeerplaats in Limmen. Supersub Brandon heeft niet op de lijst gekeken en staat zijn hobby vliegtuigspotten uit te oefenen op Schiphol… helaas mannetje minder.
Trainer Andre heeft gedurende de week weer een tactische ingeving gehad en dus start Limmen in de  4-4-2 formatie. In de goal begint Bart, achterin staan Dave, Jur, Kent en tweeling Hollenberg 1. Op het middenveld starten Bram, Lasse, tweeling Hollenberg 2 en Jesse. Voorin mogen Finn en Matthe de doelpunten gaan maken.
Het spelbeeld van de eerste helft is duidelijk Limmen is duidelijk beter en gaat opzoek naar de 1-0. Aan kansen geen gebrek en al in de veertiende minuut schiet Matthe raak. Wat volgt zijn 30 minuten waarin Limmen zeker 4 keer de voorsprong kan uitbreiden maar dit niet doet. Komende dinsdag staat afronden dus weer op het programma met speciale aandacht voor de buitenspelregel. Na 18 jaar voetbal is het Matthe nog niet helemaal duidelijk wanneer je buitenspel staat. Na veel kansen en nog meer buitenspel gaat Limmen met een voorsprong van 0-1 rusten.
In de rust wordt Bram vervangen voor Mats en gaat Limmen opzoek naar de 0-2. Vitesse wisselt van vlagger die zich met een tennisarm moet laten vervangen. Het spelbeeld blijft hetzelfde, Limmen zoekt Vitesse loert. Na een uur staat nog steeds dezelfde stand op het scorebord en begint Vitesse toch te geloven in de gelijkmaker. Vitesse drukt Limmen terug en er kruipt slordigheid in het spel van Limmen. Toch weet Limmen een dot van een kans te creëren maar de inmiddels ingevallen Stijn schiet de bal voor opengoal voorlangs. In de tachtigste minuut is het dan toch raak uit de corner van Vitesse weet Limmen razendsnel om te schakelen, Finn stuurt de mee opkomende Kent diep die de bal breed legt op Stijn die deze keer niet faalt 0-2. 1 minuut later wordt Dirk de diepte ingestuurd en legt de bal af op Mats die beheerst afdrukt 0-3. 10 minuten later fluit de scheidsrechter na zijn plaspauze af 0-3.
Het was lang niet altijd mooi maar de drie punten gaan mee terug naar Limmen. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Schagen United, bij winst zou zomaar eens het woord ‘Kampioenschap’ genoemd kunnen worden. Tot zondag !