ME1: Dravende dame(s) slaan 2e helft op hol…

Scheidsrechter

Ramon Twisk mentor: Kees Kroone

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagochtend trapten de meiden van ME1 om 9.00 uur af voor hun 2e (beker)wedstrijd van dit seizoen en wel tegen de dravende dames van de drafbaan uit Alkmaar: Jong Holland ME1.

Voor sommige meiden van onze ME1 was het de allereerste thuiswedstrijd in hun voetbalcarrière op het prachtige sportpark Dampegheest en dat was aan de publieke belangstelling duidelijk te merken! De hele zijlijn van het B-veld was druk bevolkt met vaders/moeders/opa’s/oma’s en overige supporters van onze kanjers. Een geweldig gezicht en ik weet zeker dat bij de komende thuiswedstrijden van de ME1 sportpark Dampegheest tot de nok toe “uitverkocht” zal zijn. De ME1 is immers meer dan de moeite waard om naar het ‘stadion’ te komen. Zo ook deze zaterdagochtend tegen de Alkmaarse “paradepaardjes”.

De eerste 10 minuten speelden de ME1 veelal op de helft van Jong Holland en werd er keihard gewerkt om de tegenstander “onder druk” te zetten. Zo veel druk zelfs, dat bij een actie van Michelle ‘op de bal’ haar tegenstandster haar schoen verloor. Gaandeweg de 1e helft werd Jong Holland steeds wat sterker en kregen zij wel ‘ontelbaar’ veel corners. Dit leidde gelukkig nog niet tot doelpunten. Door prima uitverdedigen van Do, Alissa en Sara en uitstekend keepsterswerk van Joyce bleef tot de rust het doel schoon. Omdat ook de ME1 niet tot scoringskansen kwam was een 0 – 0 ruststand een feit en beloofde het een super spannende 2e helft te worden.

De uitstekend leidende scheidsrechter Ramon Twisk blies al weer spoedig voor het begin van de 2helft en nog voordat alle supporters goed en wel terug waren van de koffie of thee, was het binnen 30 seconden Jong Holland die de openingstreffer liet noteren. De Alkmaarse coach had kennelijk in de rust een list bedacht en had zijn aanvoerster “een vrije rol” toegekend. Daar maakte zij dankbaar gebruik van. Ondanks het keiharde werken van onze meiden was het Jong Holland die binnen 8 minuten na rust de score wist op te voeren tot 0 – 3. Vanuit een goed ingeschoten en indraaiende corner werd de 0 – 4 binnengeschoten door Nora. Nora geeft niks hoor en bovendien vonden al onze meiden het de mooiste goal van de wedstrijd!!

Kort daarna was het opnieuw Nora die een kans tot scoren kreeg en kon – sneller dan wie ook van Jong Holland – op de Alkmaarse keepster afstormen. Helaas ging de bal net naast. Het slotakkoord was daarna nog voor de “op hol geslagen” aanvoerster van Jong Holland, die de 0 – 5 eindstand op het scorebord noteerde.

Met een daverend applaus werden onze meiden beloond voor een wedstrijd vol inzet en strijd. Dat dan niet altijd gewonnen kan worden, is helemaal niet erg. Bovendien weet ik één ding zeker: we komen de meiden van Jong Holland ME1 ook nog tegen in de gewone competitie en dan kunnen zij hun borst nat maken! Vanaf maandag weer lekker trainen en dan zullen wij ze de volgende keer verslaan.

Komende zaterdag spelen we de laatste bekerwedstrijd – wederom thuis om 9.00 uur - tegen de meiden van Beemster ME1 en ik durf te wedden dat jullie er dan weer helemaal klaar voor zijn! De supportersvereniging kan haast niet wachten….