2 - 1

Kennemers (de) 1 (zon)

3e klasse B

17 februari 2019 14:00

Door koploper De Kennemers te kloppen heeft Limmen uitstekende zaken gedaan. Op sportpark Dampegheest was de ploeg van trainer Jurg Bosman met 2-1 te sterk voor de formatie van Alami Ahannach.

Door de overwinning heeft Limmen zich nadrukkelijk gemeld als kampioenskandidaat. Alleen Volendam verspeelde in deze competitie een punt minder. ,,De concurrenten verspeelden punten alleen Volendam niet en dat is wel jammer want Volendam is de enige ploeg die boven ons staat in de tweede periode”, sprak Bosman.

De openingsfase was voor De Kennemers en hierin hadden de Beverwijkers eigenlijk een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Hij wuifde de overtreding op Leroy de Graaff weg. De arbiter liet heel veel toe waardoor het een rommelige wedstrijd werd met veel gedoe.

Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvaller Jan Welboren kopte de bal op aangeven van Paul Zeeman tegen de touwen. Daarbij werd Welboren geen strobreed in de weg gelegd.

De Kennemers deed er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te scoren maar tot het creëren van kansen was de koploper niet in staat. Er was vlak voor de rust een uitglijder van Rox Houtenbos voor nodig om de stand gelijk te trekken. Hairiks Jansen profiteerde optimaal van het slippertje van de centrale verdediger van Limmen en liet met een hard schot doelman Randy Scheerman kansloos.

In de eerste minuut van de tweede helft maakte Houtenbos zijn uitglijder goed. Een vrije trap net over de middenlijn aan de linkerkant van het veld legde hij perfect op het hoofd van de vrijgelaten Rik Seignette. Bosman had genoten van de twee kopdoelpunten. ,,Je hoeft niet groot te zijn om met het hoofd te scoren. Rik is dan wel lang maar hij was de enige die zich kon meten met de lange verdedigers van De Kennemers. Het gaat veel meer om de manier waarop de bal wordt getrapt en de wijze van vrijlopen. Dat deden we vandaag uitstekend.” Nog geen vijf minuten later had Quintin Aker Limmen op 3-1 moeten zetten maar hij tikte te bal bij de tweede paal net naast. De Kennemers, dat van geluk mocht spreken dat Hairiks Jansen geen rode kaart kreeg voor een elleboogstoot, kreeg pas in de extra tijd kansen op de gelijkmaker. Dat was tijdens de massale bestorming van het doel van Limmen. Na een hoekschop kopte invaller Burak Aktas rakelings naast en in de slotminuut verlengde Jesse Kroon slim een vrije trap die ook maar net naast de paal belandde. Maar verder is Limmen niet in de problemen geweest en dat was met name te danken aan doelman Scheerman die indruk maakte bij hoge ballen van de zijkant.

Limmen: Scheerman, Min, Houtenbos, Koot, Bakkum, Karels (Bongers), Segnette, Winter, Zeeman (Hollenberg), Welboren en Aker (Gonzalez Martinez).

De Kennemers: Davidson, Hulshof (Kroon), Schavemaker, Williams, Koops, Vonk, Mulder (Aslantas), Botman, Purse, Jansen en De Graaff (Aktas).