D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 08

25 januari 2014 13:00

Aad Meijer

Het is allemaal weer even wennen…. Een nieuw jaar; de winter die maar niet wil doorzetten… een mooie nieuwe website van vv Limmen (waar een digibeet even moet ‘zoeken’ hoe de verslagen er op te krijgen), maar het belangrijkste van alles…. Er wordt gelukkig weer gevoetbald…! Na een stop (want winterstop kunnen we het (nog) niet noemen) werd er vorige week zaterdag al door de D2 geoefend tegen onze zuiderburen uit Castricum en wel tegen Vitesse’22 D2.

De ongeslagen status die de D2 kende in de najaarscompetitie tegen de andere D2 teams werd tegen Vitesse ’22 D2 in deze oefenpot behouden. Na een 1 – 1 ruststand werd er in de 2e helft zelfs een 1 – 2 achterstand uiteindelijk omgebogen in een 4 – 2 eindstand! Een prima generale….

Afgelopen zaterdag (25 januari 2014) was het dan tijd voor het “echte” werk… De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie in een ogenschijnlijk ontzettend spannende poule met zeer aan elkaar gewaagde tegenstanders. De eerste tegenstander van onze poule die de eer te beurt viel om af te reizen naar het altijd prachtige sportpark Dampegheest was Koedijk D2.

Om klokslag 13.00 uur trapte Koedijk af en liet direct blijken dat ze niet voor niets naar Limmen waren gekomen. Ze speelden fel in de duels, gebruikten goed hun lichaam en waren de eerste helft een stuk ‘scherper’ dan onze D2. Dit resulteerde in de 6e en 28ste minuut in een 0 – 2 achterstand en was het goed dat Michael alert keepte toen een doorgebroken speler van Koedijk alleen op hem afstormde, maar die vakkundig onschadelijk werd gemaakt. Zo kon vlak voor rust – in de 29ste minuut – na een subtiel steekpassje van Jovi, Jordi de bekende aansluitingstreffer maken, waarmee we met en 1 – 2 stand de rust ingingen.

Of het nou kwam door de vlak voor rust gemaakte treffer of door de entree van Björn die de positie op het middenveld innam (Björn, bedankt voor het invallen!), maar de 2e helft speelde de hele D2 met veel meer zelfvertrouwen, overtuiging en wilskracht! Zo willen we het graag zien!!!

En niet alleen de inzet was de 2e helft super goed…. Ook de doelpunten waren stuk voor stuk beauty’s… In de 38e minuut was het Wessel die met een uitstekend genomen corner het hoofd (jawel!) van onze Jovi wist te vinden, die met een knappe kopgoal de stand gelijk bracht: 2 – 2.

Het zelfvertrouwen spatte er vanaf… waardoor het in de49ste minuut Matthé was die met een leep tikkie wederom Jovi kon bereiken die de bal met een slim ‘wippertje’ over de keeper van Koedijk werkte, 3 – 2! En de mooiste goal moest nog komen…

In de 53e minuut mocht Wessel op de linkerkant een vrije trap nemen, die hij diep op de goed ingelopen Björn passte, waarna Björn geen moment twijfelde en met een perfect afgemeten strakke voorzet vanaf de achterlijn de goed vrijstaande spits Jordi bediende, die feitelijk eenvoudig de 4 – 2 eindstand op het scorebord liet noteren. Dat daarna nog een penalty voor de D2 via de binnenkantpaal er weer uit stuiterde maakte de 2e helft er niet minder mooi om… en was de 2e klinkende 4 – 2 overwinning op rij een feit. Dat belooft wat voor volgende week als we uit spelen tegen Kolping Boys D3. We kijken er nu al weer naar uit!