Winkel VR1 (zon)

Vrouwen, VR1, 2e klasse E

3 december 2017 12:00

Adrian Tanasescu

Op een regenachtige zondag neemt onze pupil van de week Dyanne de aftrap en geeft al direct het goede voorbeeld door de bal voorbij de keepster in de linkerhoek te spelen. Dan gaat de wedstrijd tussen Limmen VR1 en Winkel VR1 van start. Beide teams beginnen fel. Maaike grijpt in de eerste minuut al een bal uit de lucht en Rosa creëert een kans die helaas in de handen belandt van de keepster van Winkel. Maar dan speelt Tess de bal naar Jent die hem langs de rechterkant mee naar voren neemt en een prima voorzet geeft. Rosa maakt hem keurig af en maakt de 1-0 voor Limmen! En daar blijft het niet bij, want binnen 5 minuten valt de bal bij Jent die hem met een lopje over de keeper heen schiet. 2-0!

Na deze mooie start is het nog even 2x spannend met een bal die de verdediging niet weg krijgt uit het 16-meter gebied en eentje die ongelukkig in de voeten van Arja richting Maaike valt, maar beide situaties lopen goed af. Winkel lijkt wat meer druk te zetten maar Limmen houdt zich goed staande. Rosa en Jent hebben nog een goede combinatie aan de linkerkant, maar de keeper van Winkel is scherp. Een bal op de lat laat de supporters van Limmen nog even schrikken. Maar dan neemt Winkel een mooie vrije trap die helaas wel in het doel van Limmen valt. De stand is 2-1. Een laatste mooie kans voor Limmen blijft onbenut, en zo blijft de ruststand 2-1.

Limmen heeft zich in de kleedkamer herpakt en begint de tweede helft weer scherp. Maar Winkel houdt de druk hoog en laat Limmen steeds minder aan voetballen toekomen. Beide teams zijn duidelijk gebrand op de overwinning. Na 15 minuten is de eerste wissel aan de kant van Limmen: Marleen verlaat het veld voor Maartje. Nog een kwartier later komt Astrid erin voor Esther. Enkele kansen voor Winkel maar een tegendoelpunt blijft Limmen vooralsnog bespaard. Dan mag Romy nog even haar kunsten laten zien in de plaats van Sanne. Kort erna neemt Winkel weer een vrije trap die helaas ook binnenvalt: 2-2. Limmen heeft moeite om nieuwe kansen te creëren, maar blijft vechten voor de punten. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af en mag Limmen trots zijn op een verdiend gelijkspel tegen een sterke tegenstander. Eindstand: 2-2.