4 - 4

Limmen JO17-1

Onder 17, JO17-1, Hoofdklasse A

4 november 2017 15:00

Voetbal is emotie. Het spel dat wordt gespeeld met inzet, passie en strijd. Ik kan nu al verklappen deze ingrediënten waren aanwezig tijdens de wedstrijd van Limmen JO17-1. In de strijd om de derde plaats in de competitie “Hoofdklasse-A” tussen VSV en Limmen was de spanning groot. Zo groot zelfs dat de supporters Kira en Mark bij de uitgang bleven staan om het verloop van de wedstrijd te volgen. Zij moesten vroegtijdig weg om hun volgende afspraak op tijd te halen maar konden hun ogen niet van het spel houden. Mark nam de gok om bij het dieper intrappen van het rechtervoetje de gevolgen van een flitslampje voor lief te nemen.

Limmen begon om 15.00u uur aan de wedstrijd terwijl het de regen gestaagd het veld natter maakte. Het veld was hierdoor sompig en zou de spelers veel kracht kosten.

Ondanks dat VSV weinig gevaarlijke aanvallen produceerde scoorde zij wel de eerste treffer, 1 – 0. De mannen van Josè waren niet onder de indruk van deze tegenslag. Want in de 28e minuut bracht Limmen de stand op 1 – 1. Een doelpunt door Jacco de Jong na een uitstekende dieptepass van Kalu van der Steen. Met zijn linkervoet schoot Jacco de bal bij de eerste paal binnen.

Na rust was Limmen in de 6e minuut niet goed geconcentreerd. Op het middenveld werd balverlies geleden en kon VSV hun snelle linksbuiten in stelling brengen. In de verdediging was er geen rugdekking voor Stan Duinmeijer. De linksbuiten van VSV was veel sneller dan Stan waardoor hij vanaf links ongehinderd kon aanleggen. Bij dit schot stond onze keeper Daan Romein niet goed waardoor de bal bij de eerste paal het doel inging, 2 – 1. Opnieuw keek Limmen tegen een achterstand aan.

Onze mannen hebben vaker achter gestaan dit seizoen dus bleven ze gelukkig rustig met het combineren van achteruit. In de 9e minuut kreeg Kalu de bal van Jovi Kersen ter hoogte van rand strafschopgebied van VSV. Bij de actie van Kalu werd handsgemaakt door een veldspeler van VSV. Een vrijetrap net buiten de zestien volgde. Bjorn Valkering ging achter de bal staan om deze bal te nemen. Naast Nino Peemen hebben wij een tweede vrijetrappen specialist binnen het team. Bjorn raakte de bal uitstekend en schoot de bal raak tussen de palen. Hoppa en de stand was weer gelijk, 2 – 2.

Limmen ging verder met goed spel. Het publiek roerde zich luid vanaf de tribune en hierdoor was er veel sfeer op het Wembley veld van sportpak “Hofgeest”. Het collectief bij Limmen was goed en Limmen creëerde diverse kansen om een doelpunt te scoren. Hoe zuur is het dan als in de 17e minuut VSV scoort. Op rechts werd door Limmen een overtreding gemaakt en kreeg VSV een vrijetrap te nemen. Deze werd goed genomen door de VSV’er. Limmen verdedigde onvoldoende. De kleinste man van het veld het zette zijn hoofd tegen de bal. Kansloos was onze keeper Daan, 3 – 2.

Opnieuw zou Limmen de rug rechte en de 3 – 3 scoren. Mike Schouten wist tijdens een scrimmage voor het doel van VSV de voet tegen de bal te krijgen en hard binnen te schieten.

Beide teams smeten met hun krachten. Dit was duidelijk zichtbaar omdat het spel onnauwkeuriger werd. Onnauwkeuriger wil niet altijd zeggen dat het daardoor minder leuk wordt voor de supporters. De spanning was om te snijden. VSV kreeg kansen maar ook Limmen. Matthe de Waal en Kalu zagen hun inzet niet beloond worden.

In de 35e minuut is het Jacco die over links naar binnen kwam. Zij schot cq voorzet werd door de tegenstander geraakt waardoor de bal achter de keeper kwam, 3 – 4. De vele aanwezige supporters lieten duidelijk horen dat zij het terecht vonden dat Limmen een voorsprong had genomen.

Zoals de wedstrijd al eerder had laten zien waren de uitbraken van VSV gevaarlijk. Als Limmen een hoekschop mag nemen wordt het middenveld door Limmen vergeten. Mannen jullie staan voor. Waarom gaan jullie zo uit positie staan?? Bij het afslaan van deze aanval staan er te veel spelers van Limmen voor de bal. Op snelheid werd de aanval door VSV overgenomen en mochten zij een voorzet geven. Op de kopbal van VSV had keeper Daan geen antwoord. Opnieuw werd het gelijk, 4 – 4.

Limmen probeerde in deze laatste 9 minuten nog een doelpunt te maken. Nino was nog het dichtste bij een doelpunt. Hij zag zijn schot via de lat over het doel gaan.

Mannen één punt na een fantastische pot voetbal. De competitie is nog lang alles is mogelijk. Wij kijken al weer uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Kolping Boys.