2 - 1

Limmen VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 2e klasse E

1 december 2013 10:30

De afgelopen weken liep het stroef bij het vlaggenschip van de dames- en meidenafdeling van vv Limmen. Na het kampioenschap vorig seizoen, ging het team in de 2e klasse spelen en dat ging in het begin heel aardig. De nodige tegenstanders werden zonder punten naar huis gestuurd. De afgelopen maand is de klad er een beetje ingekomen. De afgelopen vier wedstrijden werd niet gewonnen, dus moest het vandaag gebeuren tegen de nummer laatst op de ranglijst: SO Soest.

Om half 9 's morgens stonden de dames klaar om richting Soest te vertrekken. Iedereen had een andere route gekozen, maar allemaal kwamen we op tijd aan in Soest. Trainer Aad besprak te tacktiek voor deze wedstrijd en we konden starten. Vanaf het begin was het Limmen dat de kansen kreeg om de eerste goal te maken. Binnen 5 minuten kregen we 2 levensgrote kansen om gelijk de toon te zetten, maar helaas stond het vizier niet op scherp. Limmen bleef de aanval zoeken, maar te vaak werden persoonlijk duels verlore n en werden ballen niet secuur genoeg ingespeeld. In de 25e minuut kon keepster Linda een bal wegtikken, maar dit ging ten koste van haar vinger. Linda moest door naar het ziekenhuis en Tamara nam haar plaats in de goal in. 5 minuten later was het de spits van SO Soest die van een meter of 15 vrij mocht uithalen en de bal in de lange hoek kon schieten. De aloude voetbalwet was weer van kracht; maak je ze zelf niet, dan scoort de tegenstander. 1-0 Limmen bleef zoeken naar de kansen en creëerde deze ook volop, maar of het nu van dichtbij was of van veraf, de bal ging er niet in.

In de rust afgesproken dat er echt een schepje boven op moet. De wil om elke bal, elk duel te winnen, moest veel overtuigender. Limmen begon wederom met het creëren van kansen, maar het net wilde maar niet bollen. En dan zal je het altijd zien. Uit de enige kans van de wedstrijd die SO Soest krijgt, scoren zij in de 60e minuut de 2-0. Limmen bleef op jacht gaan naar de aansluitingstreffer en deze kwam er ook. Nathalie werkte de zoveelste corner knap achter de keepster van SO Soest. 2-1 en nog 20 minuten op de klok. Limmen bleef zoeken naar openingen en SO Soest haalde vakkundig het tempo uit de wedstrijd. De kansen bleven komen, maar zonder resultaat, waardoor na 90 minuten nog steeds de 2-1 op het scorebord stond. Een totaal onnodige nederlaag voor Limmen, maar wel weer een wijze les.

A.s. zondag de laatste wedstrijd tegen oude bekende Velsen. Tijdens de kermiswedstrijd werd nipt van deze ploeg verloren, maar toen was een punt verdient geweest. Eens kijken of Limmen deze wedstrijd uit een ander vaatje kan tappen en met een positief gevoel de winterstop in kan gaan!