6 februari 2016 11:00

Mosch, M.C.P.

De laatst competitiewedstrijd tegen SDZ kon ondergetekende niet aanwezig zijn. Zelf was ik nieuwsgierig en stelde mij de vraag hoe zou Limmen C1 zijn wakker geworden uit haar winterslaap. Helaas herstelt Kalu van der Steen nog van zijn blessure en was daarom niet inzetbaar.

Ondanks dat koning winter zich nauwelijks laat zien was het frisjes langs de lijn. De trouwe supporters kropen dicht bij elkaar om een beetje warm te blijven.

Om 11:05u werd de aftrap genomen door Limmen. De eerste helft liet duidelijk een beter voetballend Limmen zien. Limmen kreeg genoeg kansen om een doelpunt te maken. Jammer voor Limmen lukte dit net niet . De eindpass of de afwerking mislukte steeds. Het had te maken met de scherpte van onze jongens, het hobbelige veld of goed optreden van de verdediging van Always Forward.

Hoewel het niet opvallend was moest de scheidsrechter regelmatig fluiten voor overtredingen van Always Forward. In de 15e minuut zagen wij een vervelende overtreding op Mike Schouten. Op het moment dat de bal al gespeeld was werd Mike onderste boven gelopen. Mike kon niet verder spelen en nader onderzoek in het ziekenhuis zou blijken dat zijn arm gebroken is. Ontzetten jammer voor Mike die nu z’n 6 weken met zijn arm in het gips moet lopen. Mike via deze weg heel veel sterkte toegewenst al blijft het natuurlijk wel balen.

In de 20e minuut werd het eindelijk 1 – 0. Bjorn Valkering zette zelf de aanval op en speelde over naar onze spits Mika Miettinen. Mika legde goed de bal af op Nino Peemen. Nino haalde direct de trekker over door in een streep de bal over de grond op het doel te schieten. De keeper van Always Forward moest zich strekken om de bal tegen te houden. Dit lukte hem maar hij liet daarbij de bal los. Bjorn was onder tussen goed doorgelopen richting de keeper. Bjorn reageerde ad rem en wist de losgelaten bal goed onder controle te krijgen en een doelpunt te maken.

De tweede helft wilde Limmen het aanval spel doorzetten. Helaas lukte dit niet door de vele vervelende overtredingen. De opmerkingen vanaf de zijlijn aan het adres van de scheidsrechter hadden hierop geen positief effect. Dit is toch wel een smet op de wedstrijd.

De uitspraken van sommige spelers mag ook wel respectvoller zijn. Verruwing was duidelijk hoor- en zichtbaar. Erg jammer voor de voetbalsport.

Bij Limmen zouden er 6 spelers het veld verlaten met kneuzingen en blauwe plekken en 1x maal een botbreuk. Een triest resultaat natuurlijk.

Limmen zou in de 30e minuut de overwinning over de streep trekken. Uit een hoekschop, die genomen werd door Finn Wijnker, werd Mika aan zijn shirtje getrokken voor de ogen van de scheidsrechter. Resoluut wees de scheidsrechter naar de stip en liet zich niet beïnvloeden door het commentaar van de mensen aan de zijlijn.

Nino ging achter de bal staan en zag zijn schot nog gekeerd worden door de keeper van Always Forward. Gelukkig voor Limmen was Jacco de Jong snel bij de bal om in de rebound de bal via onderkant van de lat in het doel te schieten, 2 – 0.

Het resterende deel van de wedstrijd was voor een liefhebber van de voetbalsport niet leuk om te zien. Als de spelers meer bezig zijn met de tegenstander dan de bal kan de scheidsrechter maar beter affluiten.

De 3 punten zijn binnen en verder deze wedstrijd maar gauw vergeten.