SDZ C1

C-junioren zaterdag, C1, Hoofdklasse A

12 september 2015 11:00

Wondergem, J.P.

Een hart verwarmende wedstrijd waarvan het limmerse publiek genoten heeft. 5 - 0 overwinning is een prima start van deze competitie.

Een aantal supporters hadden het zwaar deze morgen. De ritmes van BZN (Mon Amour), Maywoud (Mother how are you today), Alexander Curly (I’ll never drink again) en Andre Hazes (Bloed Zweet & Tranen), uitgezocht door Martijn Glorie, nog bonkend in het hoofd. Maar gelukkig waren deze trouwe supporters aanwezig en zij kwamen zeker niet voor niets.

Al in de 3e minuut werd het 1 – 0 door Finn Wijnker. Als rechtsbuiten weet hij op snelheid bij een hoge bal voor de keeper te komen. In het duel met zijn directe tegenstander weet hij goed zijn lichaam te gebruiken. Vallend schoot Vin langs de keeper van SDZ het nakijken te geven.

Limmen krijgt in de beginfase veel kansen. Bjorn Valkering ziet zijn schot op de lat terechtkomen en even later ontvangt hij opnieuw de bal als Mika Miettinen een overstap maakt. Helaas is zijn schot recht in de handen van de keeper.

16e minuut een aanval die een kopie is van de kans van Bjorn. Mika maakt een overstap op de voorzet van Kalu van der Steen. De bal komt voor de voeten van Jacco de Jong die strak in het doel schiet, 2 – 0.

In de 34e min 3 – 0. Een prachtige aanval die schitterend wordt afgerond door Nino Peemen. Nino weet net voor de keeper en zijn tegenstander bij de bal zijn met een stift de bal over de keeper in het doel te schieten. Met deze riante voorsprong is het natuurlijk heerlijk koffie drinken in de kantine. Supporters en oud trainers Maarten en Ronald zijn het erover eens dat het een goed gespeelde eerste helft is van de jongens.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien als de eerste. Limmen was scherp en drong de tegenstander op eigen helft. Met de steek ballen van Kalu werd regelmatig een medespeler in positie gezet om de bal op het doel te schieten. Matthé de Waal, Stijn Bakker en Dave Docter zagen hun schoten net over, naast of in de handen van de keeper komen.

In het 44e minuut is het Jacco die de 4 – 0 op het scorebord laat zetten. Met een korte sleepbeweging komt hij voor zijn directe tegenstander om dan recht op de keeper af te gaan. Keurig schuift Jacco de bal langs de uit het doel komende keeper in de verre hoek.

4 minuten later weet Jesse Glorie uitstekend de nul te houden. Als de middenvelder van SDZ voor hem opduikt is Jesse in deze één tegen één situatie de baas door nog net de bal weg te tikken. Jesse dit was een mooie actie.

Mike Schouten en Thomas van der Wijk zijn een goed duo achter in. Hoewel zij misschien aan body te kort komen weten zij het voetballend uitstekend op te lossen. Mike is een controlerende verdediger maar is ook vaak betrokken bij de opbouw van een nieuwe aanval.

In de 57e minuut is het Mike die voor de tegenstander komt en Kalu weet te vinden. Kalu maakt een actie op het middenveld om daarna een goede steekbal te geven op Jacco. Jacco maakt zijn derde vandaag door opnieuw het net te laten bollen, 5 – 0.

Als scheidsrechter Wondergem voor de laatste maal fluit krijgen de spelers van Limmen een luit applaus.

Jongens en supporters allemaal een fijn en gezellig kermisweekend.