We doen nog mee !!

Keitz, H.G.

Onbekend

Beste belangstellenden,

Begin dit jaar wist ik al dat het een zwaar jaar zou gaan worden in de Hoofdklasse A. Met veel eerste jaars en 2 E pupillen zijn we toch aan deze mooie competitie begonnen. De eerste wedstrijden ( een stuk of 12 ) gingen allen verloren. Toch ging het voetbal vooruit en soms mochten we even aan de punten ruiken. Al gingen deze wedstrijden eigenlijk altijd verloren. Toch was het onze mededegradatiekandidaat VSV waar we het eerste punt van af mochten snoepen. Tijdens een oefenwedstrijd begin dit jaar verloren we toen nog kansloos met 5 - 0 maar een paar maanden later speelden we thuis 2 - 2 en zo was het eerste punt een feit. Vorige week speelde we onze 17e competitiewedstrijd. Na keihard werken met een mooie groep waarbij de sfeer onderling nog steeds erg goed was ondanks de vele verliespartijen werd de eerste winst behaald!! Overbos uit Hoofddorp stond op dat moment op de derde plaats. Met goed voetbal en veel inzet werd er thuis met 1 - 0 gewonnen. De spelers maar ook de ouders en andere supporters waren zeer uitbundig met deze mooie overwinning. We hebben dus 4 punten waar we deze zaterdag opnieuw in en tegen VSV moesten aantreden. VSV heeft 8 punten en er moest dus werderom gewonnen worden om de nacompetitie proberen uit te stellen. De eerste helft hebben we wind mee en door een keepersfout maar attent reageren van onze zijde rusten we met 1 - 0. De tweede helft was het echt hard werken maar in deze toch wat rommelige wedstrijd konden we de 1 - 0 over de streep trekken. Alweer een geweldige opsteker voor ons allemaal. De nummer laatst uit deze poule gaat nacompetitie spelen en de voorlaatste plaats handhaaft in deze klasse. Iets wat natuurlijk prachtig zou zijn voor de ontwikkeling van 9 spelers die volgend jaar nog in de D pupillen uitkomen. We kunnen dus nog wel een driepunter gebruiken om de laatste plaats over te doen aan een andere club. We hebben nog 4 wedstrijden te gaan dus hopelijk kunnen we deze mooie stijgende lijn vasthouden tot het einde van de competitie. We spelen nog twee thuiswedstrijden op 11 april thuis tegen Kon. HFC (1e) en op 25 april tegen Zaanlandia (8e). Mocht je ons aan willen moedigen tijdens deze belangrijke wedstrijden dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom op of rond het sfeervolle hoofdveld.

Groet Robert