Dampegheestlaan 2
1906WB
LIMMEN
tel. 072-5051650

Limmen is goed begonnen aan de competitie. Van de jeugdige ploeg van trainer Bas IJsselstijn wordt dit seizoen veel verwacht en in het eerste duel werd het gepromoveerde Zeevogels met 2-0 verslagen.

,,We hebben verdiend gewonnen”, was de mening van coach Bas IJsselstijn na het duel. Zeevogels-trainer Rob Hersche onderschreef die stelling, maar had wel een paar momenten gezien waarop Limmen pijn kon worden gedaan. ,,Bij een 1-0 achterstand hebben we een paar kansen gehad in het begin van de tweede helft, maar die maken we niet en in de omschakeling maakt Limmen de 2-0. Toen was de wedstrijd wel klaar.” Hersche had zijn strategie aangepast. ,,We speelden nu wat meer op de counter en dat pakte eigenlijk heel goed uit. We scoren alleen niet. Verdiend was het misschien niet geweest, maar we hadden zomaar bij Limmen een punt kunnen pakken. Ik vind dat we in ieder geval goed partij hebben gegeven.”

Trainer Bas IJsselstijn had een prima Limmen gezien voor de rust. ,,Aanvallend sterk met veel kansen. Stan Donker maakte na een half uur de eerste treffer uit een mooie aanval.” De coach was blij voor Donker. ,,Hij staat dit seizoen weer in de basis, maar hij was het vorige seizoen het plezier in het voetbal een beetje verloren. Mooi dat hij scoorde.”

Na de 1-0 voorsprong verhoogde Zeevogels de druk en kreeg wat kansen, maar Limmen hield de 1-0 voorsprong vast tot de rust.

,,Ook na rust kreeg Zeevogels wat kansen, maar gelukkig scoorde Mees Duinmeijer in de 65e minuut de 2-0 na een mooie individuele actie.”

IJsselstijn beaamde dat het lastig was in het duel met de debutant in de derde klasse. ,,Zeevogels speelde erg defensief en zeer compact, ik ben blij dat we hebben gewonnen van deze lastige tegenstander.”