Mooi hoofdklasse toernooi bij AFC 34

17 augustus 2014

Onbekend

Hallo,

Na 2 weken in training gingen we vandaag voor een eerste test met de nieuwe D selectie naar een hoofdklasse toernooi bij AFC 34 met 16 deelnemers. Het toernooi werd georganiseerd door de stichting VTT en dit was allemaal prima geregeld. Na de vlaggenparade en het wilhelmus stonden in de ochtend eerst 3 poulewedstrijden op het programma. We speelden een goede eerste wedstrijd tegen DEM maar een doelpunt zat er helaas niet in en omdat we achter ook goed stonden bleef een brilstand op het bord. De tweede wedstrijd speelden we tegen het tweede team van Kolping boys en deze partij werd mooi met 2-0 gewonnen. de derde poulewedstrijd werd ook in winst omgezet want met 3-1 werd van Joure gewonnen. Omdat DEM een beter doelsaldo had werden we zeer verdienstelijk 2e in de poule. We kwamen met deze plek in de kampioenspoule terecht en de loting wees uit dat we tegen buitevelderd moesten spelen. Vlak na rust kwmen we met 1-0 achter en buitenvelderd was ook een stuk sterker. In de laatste seconden van de wedstrijd kregen we nog een grote kans maar helaas ging deze net naast. Hierdoor konden we gaan strijden voor de plaatsen 5 t/m 8. ADO 20 was hier de volgende tegenstander. Deze tegenstander speelt het komende seizoen eerste divisie en dat was te zien ook. Ondanks dat z niet compleet waren combineerden ze er lekker op los. Ook hier kwamen we weer op achterstand maar door een mooie vrije trap was de eindstand toch 1-1. Penalties moesten de beslissing brengen en de 8e werd door ADO gemist waardoor wij als winnaar uit de bus kwamen.
De laatste wedstrijd was tegen het eerste team van Kolping Boys die we ook in de compettie tegen komen. Ook in deze wedstrijd kwamen we achter en de kansen op een gelijkspel waren er genoeg. Maar de bal ging er door goed keeperswerk van de Kolping doelman helaas niet in. We hebben keihard gewerkt vandaag en zijn toch maar mooi 6e van de 16 geworden. Het was een mooie dag waar we een hoop geleerd hebben op een zeer goed niveau.
Deze week weer lekker trainen en dan gelijk volgende week een bekerkraker thuis tegen De Foresters.

Groet Robert