Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 16

Van der Aartweg 12
2026ZL
HAARLEM
tel. 023-5376973

Afgelopen zaterdagavond speelde Limmen 1 haar 1e bekerwedstrijd. Op het van der Aartsportpark was Onze Gezellen , welke ploeg in de 4e klasse uitkomt, de tegenstander.

Na een aftastend begin wisten we de wedstrijd langzaam maar zeker naar ons toe te trekken en dat leverde flinke kansen op. Helaas wisten we , mede door het goede optreden van hun doelman , deze niet te verzilveren al stond ook de paal eenmaal in de weg. Ook kreeg de fysiek sterke thuisclub mogelijkheden via hun rappe spitsen maar Limmen-goalie Randy Scheerman was steeds op zijn hoede en kwam ook als winnaar naar voren bij een 1 tegen 1 situatie. Rust derhalve 0-0.

In de 2e helft schakelden we nog een tandje bij , kregen opnieuw flinke kansen maar de afronding ontbrak vooralsnog. Uiteindelijk kwamen we een kwartier in het tweede bedrijf op een 0-1 voorsprong nadat Jacco de Jong uit een corner de bal controleerde en deze snoeihard in het dak van het doel deed belanden. Opnieuw kansen op een 2e doelpunt maar scoren wilde , mede door het fantastische optreden van de OG-doelman , niet lukken. In het laatste kwartier ging onze tegenstander va-banque spelen.

2 potige mannen werden als “luchtmacht “ ingebracht en werd het lange halen troef.. We konden de bal niet meer in de ploeg houden en wankelden maar uiteindelijk wisten we onze minieme voorsprong te behouden en kwam het eindsignaal van scheidsrechter de Jong als geroepen…

Gistermiddag ontving onze volgende bekertegenstander , VSV , in eigen huis Alkmaarsche Boys en die wedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning voor de Velserbroekers zodat a.s. zondag om 14.30 uur de 2 overwinnaars van de 1e bekerwedstrijd elkaar gaan treffen…een topper dus op Dampegheest !

Een voorbeschouwing op deze “ kermis” wedstrijd is vrijdag op de site te lezen…