Limmen 4 wint met hangen en wurgen van Vitesse 22 !!

Vitesse 22 4 (zon)

Limmen 4 (zon)

Mannen zondag, 4, 4e klasse 03

23 maart 2014 11:00

Het is zondagmorgen 23-3 9.55 en de weinige spelers uit Limmen komen een bakkie doen voor vertrek. Ook invallend keeper Alex is aanwezig maar klinkt niet helemaal fris en dat is ook niet zo raar als je om 3.15 nog op een nailparty aanwezig bent. De nagellak zat nog op zijn rits, in zijn oren en op zijn handen. Dan hoop je als coach maar het beste en er vanuit gaan dat hij verschrikkelijk zijn best zal doen en of dat geluk is leest u verderop. Met maar 13 fitte spelers moest Vitesse 22 bestreden worden om in de race te blijven voor de titel.
Vitesse begon zeer fel aan de wedstrijd en waren er meerdere spelers van Limmen die niet thuis gaven en Vitesse hun gang lieten gaan. Het was dan ook niet vreemd dat zij op een verdiende voorsprong kwamen en na een goede aanval de 1-0 scoorde. Vanaf de aftrap maakte Limmen de gelijkmaker na goed doorgaan van Mark Min die de de bal afspeelde op de vrijstaande. Jopie Veldt. Jopie wist wel raad met deze kans en liet de keeper kansloos met een bekeken schuiver. Je denkt dan  zullen we nu wel betet gaan ballen maar helaas gingen we in het zelfde tempo verderr en mocht Vitesse lekker verder gaan. Vooral hun aanvoerder, de beste speler, mocht zijn gang gaan en zorgde voor hachelijke momenten voor ons doel maar dan was daar de goed keepende Alex. Vlak voor rust ging het toch fout nadat een van richting veranderde  vrije trap keeper Alex kansloos liet en Vitesse met een verdiende 2-1 voorsprong ging rusten.
Onder de rust de tactiek wat veranderd en kwam René de verdediging versterken. Ook was daar een niet verwacht bezoek en was daar onze Dawson die op de racefiets vanuit Amsterdam ons aan kwam moedigen de 2e helft.
De tweede helft was met de eerste een openbaring en kwam er wat meer vechtlust en ook de kansen. Voordat die kansen er kwamen was Vitesse dicht bij de 3-1 maar was daar een geluksengel op de lat en bleef het bij 2-1. In de 53e minuut kwam Limmen gelijk nadat een pass van Robert niet goed werd verwerkt en Mark Min alleen op het doel af kon gaan en de keeper verschalkte met een laag schot en zo de 2-2 maakte. Hierna ging het vrij aardig op en neer en was daar onze Alex die miraculeus de bal klemvast pakte vlak voor of op de lijn en volgens Vitesse over de lijn. Robert liet in de 73e minuut de Limmer aanhang juichen nadat hij een mooi afstandsschot in het doel zag belanden en Limmen op 2-3 voorsprong zette. Nog geen 5 minuten later was daar de 2-4 door een mooi genomeh vrije trap van Jopie. Als coach sta je dan toch wel weer wat rustiger langs de kant. Eigenlijk hadden we het daarna helemaal af moeten maken want  daarvoor waren zeker meerdere kansen. In de allerlaatste minuut maakte Vitesse nog de 3-4 maar bij het nemen van de aftrap floot de goed leidende scheidsrechter af.
De punten waren binnen en wie heeft het nog over deze matige wedstrijd als de kampioensvlag uitgaat. De topper SVW 3 - Alcmaria Victrix 2 eindigde in een 1-4 overwinning voor Alcmaria. Stand aan kop : 1)  Alcmaria Victrix  16-39  2) Limmen 16-38  3) SVW 17-38.
Volgende wedstrijd : 6 april  Limmen -De Rijp 2 (12.00), Alcmaria - Vitesse 22,  Adelbert 2 - SVW

coach Brasem