Datum

7 december 2013 13:00

Accommodatie

Onbekend

Een voetbalwedstrijd bij de D-pupillen wordt gespeeld met 11 tegen 11 (exclusief wissels) op een heel veld met grote doelen en…. wordt verdeeld in 2 helften die 2 keer 30 minuten duren. Tussendoor wordt een bekertje limonade gedronken en wordt “de rust” genoemd. Bespreking wat “buitenspel” is, wordt hier maar achterwege gelaten, want dat is voor de (meeste) vrouwelijke lezers toch onbegrijpelijk…. (uitzonderingen daargelaten, dus voel je niet aangesproken ;-))

Misschien wat gek om zo halverwege het seizoen uit te leggen hoe een voetbalwedstrijd in elkaar steekt, maar tijdens de (naderende) winterstop zal de technische/juridische staf van de D2 een verzoek indienen bij de KNVB tot wijziging van de reglementen, inhoudende de afschaffing van de tweede helft... wie heeft ook ooit die 2e helft bedacht?

Eén helft van 30 minuten is immers meer dan genoeg. Zo bleek ook zaterdag tijdens de laatste thuiswedstrijd in de najaarscompetitie van de D2 in de streekderby tegen ‘gemeentegenoot’ Vitesse ’22 D1. Het was voor de D2 al de 8ste wedstrijd tegen één van de D1 ploegen in onze loodzware poule… en niet zomaar een tegenstander… maar één die laatst het beruchte Zeevogels D1 nog met 6-1 “klop” had gegeven…

D2 moest dan ook vol aan de bak en dat deden ze ruim 30 minuten (met blessuretijd) met verve… De gehele eerste helft werd vol overgave gestreden om elke bal en zat de D2 onder aanvoering van captain Wessel en met invaller Thomas van Dijk (Thomas, bedankt!) zeer goed in de wedstrijd. De D2 werkte zo hard dat de shirts van de blauwhemden uit Castricum er bij leken te verbleken… geen enkel shirt van Vitesse had op het einde van de 1e helft nog eenzelfde kleur… Ondanks dat Vitesse de 1e helft een paar keer gevaarlijk dichtbij kwam vanuit een ingestudeerde corner of een afstandsschot was het de D2 die feitelijk een grandioze teamprestatie neerzette door met een 0 – 0 ruststand de kleedkamers op te zoeken.

En daar had het wat het publiek betreft bij mogen blijven… afschaffen dus die 2e helft… Het keiharde werken in de 1e helft had namelijk tot wat blessures geleid, waardoor aan het begin van de 2e helft Thomas A., Max en Jordi geblesseerd in de wissel stonden…

Kort na de rust was het Vitesse die wederom een – goed ingestudeerde – corner mocht nemen, die dit keer onberispelijk hard en hoog in het doel werd gekopt. Daarmee leek het verzet van de D2 ‘gebroken’, want in slechts 10 minuten wist Vitesse – overigens met zeer goed voetbal - nog vier keer te scoren, waardoor het aantal doelpunten nog precies op één hand te tellen was. Het laatste kwartier van de 2e helft bleef verdere schade beperkt en wist de D2 weliswaar helaas niet “de aansluitingstreffer” te maken, maar kwam ook Vitesse niet meer tot scoren… dus feitelijk deed de D2 het tegen Vitesse beter dan Zeevogels D1 en dat is op zich al een prestatie van formaat!

Stan, Mats, Xander, Finn, Jesper, Michael, Matthé, Jovi, Jordi, Thomas, Max, Maarten en Wessel, terugkijkend op de afgelopen najaarscompetitie hebben jullie het hartstikke goed gedaan! Geëindigd op de eerste plaats in het rechterrijtje en als hoogste van alle D2 ploegen! Bovendien hebben jullie ook nog eens drie D1 ploegen onder jullie weten te houden, dus wordt er door iedereen met het volste vertrouwen uitgekeken naar de komende voorjaarscompetitie.

Nu gaan we eerst genieten van de feestdagen en een (hopelijk korte) winterstop om ons daarna op te maken voor een warme voorjaarscompetitie met hopelijk weer mooie voetbalwedstrijden van de D2 ter voorbereiding op wat ongetwijfeld een “hete” 'Braziliaanse' zomer gaat worden… We kijken er met z’n allen nu al weer naar uit!