2 december 2017 Limmen JO17-1 tegen Fortuna Wormerveer SV JO17-1

Fortuna Wormerveer sv JO17-1

Onder 17, JO17-1, Hoofdklasse A

2 december 2017 14:45

S.Houtenbos

Op het A-veld van Dampegheest werd een echte clash gespeeld in de Hoofdklasse A. Onze mannen hebben HARD gewerkt met een grote letter H. De eerste helft was het ondanks een temperatuur van rond het vriespunt hard verwarmend. Het spel golfde heen en weer waarbij beide teams kansen creëerden. Fortuna was favoriet. Zij staan namelijk dik bovenaan in deze competitie. Het is een goed ingespeeld team met kwalitatief goede spelers.

Limmen was tot de tanden gewapend. Veel strijd en inzet werd vooral de eerste helft getoond. De trainers José Lerma en Iwan Dekker hadden onze jongens apart genomen. Zelfs afgelopen donderdag was er een training op een geheime locatie. Geen pottenkijkers dus.

In de 10e minuut was er een miscommunicatie in de achterhoede.  Fortuna kon via de as van het veld de bal bij zich houden en scoren, 0-1. Dat was jammer want Limmen zat goed in de wedstrijd. Onze mannen hadden hiervoor al een paar spelden prikjes kunnen uitdelen.

In de 14e minuut zagen wij een voorzet vanaf links waar Finn Wijnker alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Helaas was Finn net te laat. De volgende 100% kans voor Limmen was in de 27e minuut. Opnieuw een voorzet van links waar Mika Miettinen niet zijn voet tegen de bal wist te plaatsen op het moment dat de keeper kansloos was. Limmen ging door.

Limmen was vol in de aanval en smeet met haar krachten. Ik zag slidings, schouderduwen, kopballen en tackles op de bal. Het was genieten en het publiek leefde hartstochtelijk mee. In de 33e minuut werd Finn op rechts door Nino Peemen de diepte ingestuurd. Finn speelde zijn man uit en gaf een uitstekende voorzet op Mika. Wederom wist de keeper van Fortuna het schot te blokkeren.

Eindelijk in de 36e minuut is het raak voor Limmen. Links aan de zijlijn werd een overtreding gemaakt op Bjorn Valkering. Bjorn nam deze vrijetrap en legde de bal bij de tweede paal. Fortuna verdedigde slecht uit zodat Mike Schouten net buiten de 16 meter op het doel kon schieten. Opnieuw wist de keeper van Fortuna het schot tegen te houden. Gelukkig voor Limmen had hij deze bal niet klem vast. Mika kon van dichtbij binnen schieten, 1- 1

In de rust kregen de trouwe supporters een lekker koud drankje. Dit dropwatertje verzacht de keel en verwarmt de inwendige mens.

De tweede helft was minder amusement voor de supporters. Toch bleef het spannend. Limmen had veel kracht gegeven in de eerste helft en kon dit niet meer leveren in de tweede helft. Fortuna was nu de bovenliggende partij. Zij hadden dan ook de meeste kans op een doelpunt. Gelukkig voor Daan Romein bleef zijn doel in de tweede helft schoon. Limmen had met twee uitbraken nog een mogelijkheid om te scoren. Helaas werd slordig met deze kans omgesprongen. Vermoedelijk was de pijp leeg.

Jongens jullie hebben karakter getoond en één punt verdiend gewonnen. Grote klassen.