Assist: Ron de Nijs

B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 02

13 februari 2016 15:30

Essing, H.

Beverwijk, 13 februari 2016 Na 10 weken! geen wedstrijd gespeeld te hebben mocht Limmen B1 vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop aantreden tegen DEM B2, in een steenkoud Beverwijk. Voor de winterstop had DEM de nummer 2 Zaanlandia nog verslagen en bovendien waren ze in de winterstop lekker aan het oefenen geweest, dus het was even afwachten hoe Limmen hier mee om zou gaan. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en het spel golfde heen en weer. De eerste kansen waren voor Limmen. Thijs werd alleen de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af, helaas aarzelde hij even waardoor een verdediger zijn teen nog tegen de bal kon krijgen. Later een soort gelijke counter waarbij voor de 2e keer in succesie een volledig vrijstaande, roepende, Dirk over het hoofd werd gezien. De aanvallen van DEM leverde minder gevaar op. Leon stormde regelmatig op langs de zijlijn en zette samen met Jos veel druk op de linkerflank. Helaas werd onze linksbuiten meerdere malen van achter onderuit geschoffeld als hij zijn tegenstanders zijn hielen liet zien, zonder dat de scheidsrechter hier echt tegenop trad. Dit was een van de oorzaken dat de wedstrijd wat grimmiger werd  en dit kwam het spel niet ten goede. Het werd een stevige spannende pot voetbal met aan beide zijden veel balverlies. Na een half uur werd een voorzet van DEM niet helemaal lekker beoordeeld en stond Limmen toch wel onverwachts met 1-0 achter. Cody probeerde aan de rechterkant wat meer druk naar voren te zetten en met Boris als tussen persoon werden er wat meer gecombineerd, helaas leidde dit niet tot extra kansen. De tweede helft begon zoals de eerste helft was geeindigd, helaas stonden we al redelijk snel met 2-0 achter, maar daarna ging de rem eraf bij Limmen en werd alles vol op de aanval gegooid. Job haalde er met zijn snelheid een aantal uitbraken uit en de druk werd opgevoerd. Wesley liep goed door op de keeper, die buiten het 16 meter gebied de bal wegkopte. De bal werd opgevangen door Jaap en hij schoot van grote afstand de aansluitingstreffer in het lege doel. Er volgde nog een paar uitstekende aanvallen waar met een beetje meer overzicht doelpunten uit hadden moeten vallen. Wederom Dirk en Vince werden in scoringspositie over het hoofd gezien. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er. Ron speelde strak in op Jos, die de bal aannam en vanuit de draai de bal schitterend over de vissende keeper in het doel schoot. De laatste 5 minuten waren voor DEM. Patrick wist met een hele nuttige overtreding een counter onschadelijk te maken en Stan maakte met een uitstekdende redding een afstandspoeier onklaar. Volgende week tegen VVC die onze buren een enorm pak op de broek hebben gegeven. Beetje slimmer omgaan met de kansen dan moet het goed gaan.